JL Fantasy

Game of Thrones - s06e09 Battle of The Bastards

21 juni 2016

Avsnitt nio var avsnittet som de senaste tre säsongerna byggt upp för. Riktigt episkt och vackert men dock lite förutsägbart. Än så länge har den här säsongen inte chockat i närheten av lika mycket som tidigare säsonger gjort. Detta trots att det är första gången som serien är om böckerna. Ironiskt.

Meereen - Vi fick se striden mellan The Masters och Dani redan i detta avsnitt och självklart blev det en enkel vinst för Daenerys. Jag tyckte ändå de skötte striden på ett bra sett, snygga effekter och bra dialog, det enda jag störde mig på var att Drakarna plötsligt var fria. Jag hade velat se när de släpptes lösa.

Vi fick även se hur en pakt slöts mellan Daenerys och Greyjoy. De skämtar till och med fram och tillbaka om hur hemska deras föräldrar var. Kanske är detta slutet för Theons och Ashas storyline? Jag tror inte att de två kommer att ha någon särskilt framstående roll i kommande säsonger.

Slutligen fick vi även en stor hint om vad som ska komma i nästa avsnitt. Tyrion nämner Wildfire. "Bränn inte städerna som din far försökte göra". Han skulle ha gett det rådet till sin syster istället. Även om Tyrion kändes ganska vek i förra veckans avsnitt så tog han igen det i detta. En stark medlare som tycks se igenom allt, som han ska vara. Mer av det tack.

Winterfell - The battle of the bastards. Detta kan vara det coolaste fantasystriden jag har sett. Den enda som jag kan komma på som skulle vara i närheten är inledningen i Gladiator. Musiken, effekterna, jätten, blodet, smutsen och kaoset. Allt var extremt snyggt gjort. Det måste ha kostat många miljoner att filma. Rickons död blev inte så dramatisk som de hade kunnat göra den. På sätt och vis känns det ganska skönt att han är borta, allt han har gjort igenom hela serien är att dra ner de andra Starks.

Allt avslutades med att vi fick se hur Sansa skickade Ramseys hundar på honom själv. Bra att de inte klippte bort den scenen som de gjort med så många andra "Dödsscener". Hon till och med log när hon såg på hur hundarna åt upp honom. Jämför den scenen med scenerna av henne i säsong ett. :)

The North är nu mer eller mindre återställt och allt är äntligen klart för att Daenerys ska kunna återvända till Westeros. Hon har sin arme, hon har sin fred och hon har sina skepp. Jag förväntar mig att nästa avsnitt kommer att nästan uteslutande handla om Kings Landing och att vi endast kommer att få se små korta sekvenser från de andra karaktärerna som ämnar att bygga upp för säsong 7. Jag hoppas att vi får någon twist dock som det inte hintat så mycket om. Davos dödar Melisandre, Littlefinger avslöjar någon ny diabolisk plan, Jamie dödar Freys ala Red Wedding style och tar det nyvunna området för sig själv eller Bran kanske lär sig något nytt om/av sina krafter.


comments powered by Disqus