JL Fantasy

Game of Thrones - No One s06e08

13 juni 2016

Avsnittet utan alla strider.

Bravos - Aryas handling i Bravos är över. Sammantaget har det varit säsongens största besvikelse. Hela Aryas karaktärsutveckling i Bravos har varit i stort sett obefintlig och i slutändan fick hon bara gå. Hoppas böckerna bygger upp detta bättre. Det hade kunnat vara okej om vi fått sett en cool avslutande strid mellan henne och The Waif, men istället klippte de bort hela striden. Jag hade gärna "lyssnat" på och sett små glimtar av en strid i mörkret med Needle. 

Riverrun - Hela Riverrun sekvensen känns helt onödigt. Jag antar att de tagit med det eftersom det befäster att Jamie är helt ond igen men det tyckte jag redan var tydligt. Med tanke på att de spenderat så mycket tid där förväntade jag mig ett coolare slut även om det är samma sätt som det sker på i böckerna. Nu kommer John behöva slåss utan hjälp av Tullys. Istället blir det nog Littlefinger som kommer att rädda Starks trupper i sista stunden från ett nederlag från Boltons större här. Sansa skrev ett hemligt brev i ett av de tidigare avsnitten och jag tror att det var till Littlefinger. 

Broderhood Without Banners - Clegane kommer gå med i gruppen. Intressant att se vad det kommer att leda till. Jag hade hoppats på en strid mellan bröderna Clegane men det ser det ut som att vi inte kommer att få. Dundarion nämner istället att de ska upp till The North för att göra något men inte vad. Hitta något som kan användas till att slåss mot the White Walkers? Rädda Bran? Förhoppningsvis är det inte för sent för Dundarion att hitta Lady Stoneheart och därmed få med den karaktären. En sista scen i säsongens sista avsnitt kanske där hon fiskas upp ur vattnet? Jag tror inte att de kommer att göra det, det har gått för lång tid sedan The red wedding, men man kan alltid hoppas.

Kings Landing - Cercei, sviken av sin egen son. Han förbjuder trial by combat och säger att hon istället ska dömas av sju präster. Spiken i kistan. Vad kommer hon att göra nu? Hela säsongen har byggt upp för att något fruktansvärt skulle hända i Kings Landing. Jag har hela tiden hoppats på att Lannisters och Tyrells trupper skulle drabba samman med folket som stöttar kyrkan men nu verkar det istället bli något helt annat. Jag tror att Cercei kommer att använda the Mad Kings Dragonfire förråd som han gömde undan innan Jamie högg honom i ryggen. Hon kommer jämna staden med marken snarare än att ge över den till sina fiender.

Avsnittets bästa scen var när Zombimountain slet ut ryggraden på prästen. Riktigt blodigt och snyggt gjort.

Tyrion - Vi fick inte heller någon slutgiltlig showdown mellan Tyrion och the masters. Istället kommer Daenerys tillbaka precis i rätt tid för att fixa Tyrions fel. Förutsägbart och tråkigt. Hade hoppats på att Tyrion skulle lösa problemen själv utan hennes "magiska" hjälp. Hoppas att böckerna gör detta annorlunda. Trösten blir att få se när de släpper lös drakarna från hålan och förintar alla masters i säsongens sista avsnitt.

Sammantaget gillade jag inte att vi hoppade över så många möjligheter till coola strider men jag tror att säsongens två sista avsnitt kommer att bli bra. John och Sansa besegrar Boltons i nästa avsnitt och Daenerys besegrar The Masters i sista avsnittet tillsammans med att Cercei förstör Kings Landing.


comments powered by Disqus