JL Fantasy

Game of Thrones - The Broken Man s06e07

09 juni 2016

Även om veckans avsnitt inte innehöll mycket action hände mycket.

North: John, Sansa och Davos håller på att samla på sig en här för att besegra Boltons. Flera intressanta tal här, bäst var Davos tal där han övertalar Lyanna (Badass) Mormond att gå med på deras sida. Deras tre olika personligheter verkar komplettera varandra väl och jag har inga tvivel på att Boltons kommer att drivas ut ur Winterfell innan säsongen är slut. 

The Hound: Sandor Clegane lever. Han räddades av en präst och lever nu ett enkelt liv.Det första jag tänkte när jag såg honom, helt läkt, var att han kommer att få slåss mot sin bror när kyrkan ställer Cercei inför rättvisa. Hela denna återpresentation av karaktären var väldigt välgjord men jag tyckte inte att det behövdes. Trots att The Hound är intressant så kunde han ha förblivit död. Det kommer bara att göra serien mer långsam, det kommer ta ytterligare fokus från Tyrion, Jon, Daenerys och de andra huvudkaraktärerna. 

Jamie: Blackfish och Jamie kommer att strida. Den enda jag tror skulle kunna stoppa ett anfall av Riverrun är Littlefinger men det tror jag inte att han kommer att göra. Det kommer att bli en stor strid som kan gå åt båda hållen men jag förutspår att Jamie kommer att vinna. Det skulle leda serien i ett mer intressant håll än om Lannisters skulle bli helt besegrade.

Reek: Theon övertalades av sin syster att försöka bli en man igen. Bra. Jag var ganska less på Reek efter tre säsonger av självömkan. Theon och Yara kommer att sluta en allians med Daenerys och på något sätt ta kontrollen över Eurons flotta för att sedan föra över Danerys till Westeros.

Arya: Avsnittets sämsta scen var när Arya blev knivhuggen. Allt kändes så dåligt upplagt. Arya kändes bara dum och när hon gick blödandes genom Bravos gator hoppades jag nästan att hon skulle dö, men det kommer hon självklart inte att göra. Tvärt om dramatiken i förra säsongen när John blev knivhuggen.


comments powered by Disqus