JL Fantasy

Game of Thrones - Blood of my Blood s06e06

30 maj 2016

Blood of my Blood var det sämsta avsnittet i denna säsong än så länge. Här kommer mina tankar om avsnitt 6.

Daenerys: Hennes tal från drakryggen kändes malplacerat. Jag får känslan av att det kommer att vara en episk scen i böckerna, att konflikten mellan Daenerys och hennes Khalasar kommer att vara komplicerat under en lång tid även efter att hon dödat alla Khal'sen. Och då kommer scenen med draken bekräfta hennes position inför dem. I det här avsnittet var scenen bara ditklämd för att efterlikna boken vilket den troligtvis inte lyckades med. I.o.m att uppbyggnaden, konflikten, inte fanns där blev hennes tal bara löjligt. 

Tommen: Jag hoppades verkligen att prästblod skulle flyta längs med Kings Landings gator i det här avsnittet. Gåshud uppstod när Jamie red upp för trappstegen mot septen. Men sedan förstördes allt av Tommen. Hatar jag honom mer än vad jag hatade Joffrey? Snart så. Förhoppningsvis kommer allt detta bara dra ut på konflikten dock. Prästblod kommer fortfarande flyta men inte förrän i slutet av säsongen.

Bran: Cold Hands är Benjin Stark. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta. Å ena sidan är det coolt, å andra sidan känns det lite för förutsägbart. Varför har han inte dykt upp tidigare, så som han gjort i böckerna, om han nu har jobbat med The Children hela tiden. Troligtvis för att de inte ville betala skådespelaren i de två tidigare säsongerna. Scenen kändes dock också diklämd. Det kommer troligtvis bli mycket bättre i böckerna.

Arya: Gud vad less jag är på hela hennes Bravos handling. Förhoppningsvis var det här det sista avsnittet som kändes helt och hållet förutsägbart med henne. Det ser ut som att hon inte kommer att bli en faceless iaf. Åtminstone inte helt och hållet. Hon kommer fly och ta sig tillbaka till Westeros, alternativt till Tyrion. Snälla låt hon tas sig till Tyrion med en hel hög av faceless efter sig. Hoppas.


comments powered by Disqus