JL Fantasy

Game of Thrones - The Door s06e05

23 maj 2016

Mycket intressant bakgrundshistoria presenterades i veckans Game of Thrones avsnitt, till och med en del saker som inte presenterats i böckerna.

Kingsmoot - En kortare och mindre magisk variant än den Kingsmoot som böckerna beskriver. Jag tyckte de gick för fort fram här och jag var väldigt besviken på att de klippt bort det magiska drakhornet som Euron blåser i och vinner över The Ironborn på sin sida.

Faceless Men - Bakgrundshistorien till The Faceless Men presenterades snabbt. Även om böckerna går in i det mer i detalj så kändes det som att den här versionen av berättelsen var fullt tillräckligt.

Hodor - R.I.P. Näst bäst i avsnittet var att vi äntligen fick reda på hur Hodor fick sitt namn. Hold The Door. En av de mest känsliga aha-upplevelserna igenom hela serien. Det bekräftar också att Bran kan påverka saker som hänt i det förflutna. Jag hoppas dock att de inte kommer göra en grej av det. Tidsresande blir alltid bara en enda stor röra.

Children of the Forest - Men mest intressanta enligt mig, som jag tror kommer att få internet att explodera av nya teorier. The Children of the Forest skapade The White Walkers för 12000 år sedan för att slåss mot de första människorna. Tidigare har det antytts att R'hllor (The Lord of Light) har en nemesis och att de två är låsta i en evig strid. Men i det här avsnittet visade det sig att The Children skapade White Walkers. Vad innebär detta? Kanske finns det inte någon "Köldgud" över huvud taget, utan bara R'hllor. Om så är fallet - att det bara finns en gud och den styr över allt. Påverkar detta då hur serien kommer att fortsätta på något sätt? Påverkar det kanske också hur serien kommer att sluta? Är det också ett bevis för att The Many Faced God är densamma som R'hllor?


comments powered by Disqus