JL Fantasy

Game of Thrones - Book of the Stranger s06e04

16 maj 2016

Riktigt bra avsnitt igen. Mycket hände både i Castle Black, Kings Landing och i Essos. Det känns överlag som att den här säsongen rör sig framåt i en mycket snabbare takt än vad tidigare gjort.

Höjdpunkten i detta avsnitt var för mig när Lannisters och Tyrells gick samman mot deras gemensamma fiende, The Sparrows. Jag ser otroligt mycket fram emot att få se den striden. Frågan är bara hur mycket det kommer att kosta dem och vad de kommer att göra när striden är över? Jag tror att deras allians kommer att fortsätta även efter att The High Sparrow är besegrad. Deras makt kommer att växa ännu mer och Lannisters kommer att bli mer och mer brutala. Hitintills bara har fått se glimtar av vad Cercei, Jamie och The Queen of Thorns är kapabla till. Tillsammans kommer de nog bli huvudfienden mot Daenerys i kommande säsongerna innan de måste möta The White Walkers. 

Scenen med Daenerys i slutet var också riktigt bra. Det där eldtricket kommer aldrig att bli gammalt. Det är alltid lika skönt att se den hårda och beslutsamma Daenerys. Hela Vaes Dothrak handlingen gick betydligt snabbare än vad jag trodde att det skulle göra. Jag trodde att det skulle dröja minst några avsnitt till innan hon flydde eller tog kontroll över Hästfolket.

Utöver det så förbereder John och Sansa sig för krig och närmar sig Kingsmoot. Jag hoppas dock att de presenterar och bygger upp Aeron Greyjoy, a.k.a. Damphair, innan Kingsmoot och inte bara hoppa över honom som de gjort med så många andra bra sidokaraktärer i böckerna.


comments powered by Disqus