JL Fantasy

Game of Thrones - Oathbreaker s06e03

09 maj 2016

Avsnitt 3 kom ut idag och det var ett riktigt bra ett. Här är mina tankar kring avsnittet och vad jag tror kommer att följa. Spoilervarning.

Avsnitt 3 kom ut idag och det var ett riktigt bra ett. Här är mina tankar kring avsnittet och vad jag tror kommer att följa. Spoilervarning.

Kings Landing - Mycket build upp kring hur Lannisters kommer att avrätta alla deras fiender. Jamie är, till synes, 100% ond igen. Allt han tänker på är hämnd. Mest intressant med allt som hände i Kings Landing var hur kung Tommen verkade bli lite vän med The High Sparrow. Jag har en magkänsla som säger att Cercei kommer att vara den som dödar Tommen på något sätt. Hon är ändå övertygad om att Tommen kommer att dö förr eller senare enligt profetian som Maggy The Frog gav henne. Vad vore sjukare än att få se Cercei döda sitt eget barn för att han svikit henne/familjen. Hon blir på så sätt som sin pappa och har därmed fulländat Lannisters onda cykel.

Castle Black - John är återuppstådd. Förutom ärren på sin mage så verkar allt vara normalt igen.  Alla utom Davos och Tormund verkar vara övertygad att John är nån slags gud. Efter att ha avrättat de som dödat honom lämnar han Castle Black. "My watch has ended". Troligtvis för att hjälpa Sansa att ta tillbaka the north och rädda sin broder Rikon som nu "lite väl lägligt" är tillfångatagen av Ramsy. Vänta er flera avsnitt av att John, Davos och Sansa håller på att ragga allies för att slåss mot Boltons, Karstarks och Umbers.

Meereen - Tyrion är rolig. Jag gissar att han kommer släppa lös drakarna över deras fiender innan säsongen är slut.

Braavos - Arya fortsätter att bli hjärntvättad av The Faceless Ones. Hela hennes storyarc är fruktansvärt tråkig, även om detta var ett av de minst tråkiga avsnitten med Arya på länge. Kan de komma ifatt böckerna innan säsongen är slut?

Vaes Dothrak - Daenerys är i hästfolkets stad. Det gick snabbare än jag trodde. Hur lång tid kommer det ta innan hon kommer på ett sätt att ta sig där ifrån eller att bli räddad av Jora och Daario. 

Tower of Joy - En av de bästa stridsscenerna jag sett. Arthur Dayne är baddas. Får vi reda på att John är en Targaryen i nästa avsnitt?


comments powered by Disqus