JL Fantasy

Terry Pratchett

13 mars 2015

"It is said that your life flashes before your eyes just before you die. That is true, it's called Life." - Terry Pratchett, The Last Continent


Jag hade tänk skriva en recension av Terry Pratchetts bok  Guards! Guards!  när jag läste att Pratchett hade gått bort i alzheimer, 66 år ung.

Pratchett var en av fantasyvärldens mest lysande stjärnor. Det är svårt att förklara just hur speciell och viktig Pratchett var för fantasy över hela världen. I en genre som ofta är ganska stel och som ständigt använder samma gamla teman om och om igen gick han tillsynes alltid sin egen väg och skrev böcker på ett sätt som ingen annan gjorde. Pratchett var mer eller mindre hela genren, humoristisk fantasy, personifierad. I alla fall för mig. Hans skämt var inte bara roliga de var ofta också väldigt meningsfulla och tankeväckande.

"Stories of imagination tend to upset those without one." - Terry Pratchett

comments powered by Disqus